tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tasapalkan aika


Suomessa ovat tuloerot kasvaneet merkittävästi jo 90-luvulta lähtien ja nyt onkin aika ryhtyä radikaaleihin toimenpiteisiin tuloerojen hillitsemiseksi, itse asiassa, niiden kokonaan poistamiseksi tästä maasta.

Tuloerojen suunnaton kasvu ja epäoikeudenmukaisuus Suomessa johtuu porvareista ja heitä hännystelevistä ja nuoleskelevista feikki/vale vasemmistolaisista eli SDP:stä. He ovat siis vastuussa tuloerojen kasvamisesta mielettömän suuriksi. Sillä porvarit ja SDP ovat jakaneet suurimman hallitusvastuun viimeiset vuosikymmenet Suomessa ja ohjanneet Suomen laivan karille.Olenkin luonut tasapalkka mallin poistamaan tuloerot Suomesta.

Yksinkertaisesti tasapalkka tarkoittaa sitä että kaikesta työstä maksetaan saman tuntipalkan mukaan, alasta ja työstä riippumatta.

Ainoan poikkeuksen tähän tekisivät yötyö josta olisi järkevää maksaa yölisää eli tasapalkan päälle tuleva bonuskorvaus sekä juhlapyhinä maksettava juhlapyhälisä tuohon tasapalkkaan. Tokihan työnantajan tulee maksaa lisäkorvaus yötyöstä, koska silloin useimmat ihmiset nukkuvat ja samoin ihmiselle joka uhraa juhlapyhänsä työn tekoon.

Tämä nerokas malli palkitsisi ahkerat ja työteliäät ihmiset jotka saisivat eniten rahaa ja taas ne joille raha ei ole niin tärkeää, uhraisivat ja möisivät vähemmän vapaa-aikaansa työntekoon.

Työn jakaminen voisi siis olla osa tätä skenaariota, keskiössä olisi silloin ihminen, eikä raha, keinottelu ja ahneus kuten nykyään.

Se myös teksi Suomesta oikeudenmukaisen tyytyväisten ihmisten maan, sekä yhdistäisi kansan, kun kaikki ansaitsisivat yhtä paljon työstään. Vasta silloin kaikki työ todella olisi yhtä arvokasta ja tuo usein kuultu lausahdus ei jäisi vain tyhjän retoriikan tasolle.

Samalla myös luokkasota loppuisi, kun ei olisi enää herroja ja työläisiä, vaan kaikki olisivat työläisiä. Ikään, sukupuoleen ja uskontoon katsomatta.

Sen myötä koittaisi oikea tasa-arvo ja luokkasodan loppuessa, myös sen ikävät lieveilmiöt katoaisivat, kuten muukalaisviha, kateus ja työpaikkakiusaaminen. Kun hierarkkiset rakenteet jotka eristävät ihmisiä toisistaan ja luovat epäsopua heidän välilleen olisivat sortuneet.

Se vaatisi rinnalleen myös kansalaispalkan toimiakseen, eli työttömille, opiskelijoille ja seniorikansalaisille maksettavan korvauksen joka siis olisi aina saman suuruinen kaikille.

Nykyäänhän herra saattaa Suomessa ansaita jopa 30000 e/kk ja samaan aikaan orja joutuu raatamaan orjatyössä vain 9 euron ateriakorvauksella päivää kohden, käytännössä siis ilmaiseksi.

Näin epäoikeudenmukaiseksi on siis Suomi muuttunut, suurten tuloerojen maaksi.On aika palauttaa oikeudenmukaisuus tähän maahan.

On koittanut tasapalkan aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti