perjantai 30. elokuuta 2013

Suomen orjatyömarkkinat, eli kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavasta työtoiminnasta, tuosta suomalaisten fasistien, natsien, viranomaisrikollisten ja byrokraattien orjatyöversiosta on jo kirjoitettu paljon.

Ja hälyttävämpää on lasten ja perheiden ihmisoikeusloukkaukset Suomessa.
Siksi käsittelen tämän asian vain tässä kirjoituksessa.

Eli kuntouttavassa työtoiminnassa on kyse työttömien hyväksikäytöstä, turhasta syyllistämisestä  ja suoranaisesta orjuudesta. Työttömälle ei siis makseta työstä mitään, vaan hän saa pelkän ateriakorvauksen suuruudeltaan 9 euroa koko päivän työstään.
Orjan täytyisi siis olla nöyrä ja tyytyväinen osaansa.

Kuitenkin työttömät tekevät usein raskastakin fyysistä työtä, kuten lumitöitä, ikkunoiden pesua, sekä esineiden kunnostusta ja valmistusta "työleirellään" tai "työsiirtoloissaan" joiksi kaiken karvaisten yhdistysten pyörittämiä toimintakeskuksia, työtupia ja muita vastaavia voi hyvin kutsua.
Ehkä aluksi oli ajatuksena toimittaa vain sairaat, alkoholistit tai muuten vaivaiset ihmiset sinne "opettelemaan" työntekoa. Sellainen materiaali taisi kuitenkin loppua äkkiä. 
Sillä ainakin nykyään aivan tavalliset, joskin työttömät ihmiset pyritään kiristämään kuntouttavaan työhön.

Tai sitten...
Kuntouttava työtoiminta tehtiin alunperinkin vain työvoimaviranomaisten ja kuntien tarpeisiin, ei työttömiä auttamaan. Osoittavathan tutkimukset että kuntouttavasta työstä ei ole pienintäkään apua oikean työpaikan saamiseksi. 
Päinvastoin, jo sen mainitseminen aiheuttaa todennäköisesti useimmiten sen että työpaikkaa hakeva ei ainakaan saa työtä.
Eli kuntouttava työtoiminta tehtiin vain eräänlaiseksi välineeksi jolla tilastoja voidaan vääristellä, saadaan työttömyysluvut näyttämään aivan muulta kuin mitä ne todellisuudessa ovatkaan, sekä luodaan orjatyökasti Suomeen, todellinen köyhälistö siis.
Heidän työllään sitten rikastuvat näiden orjatyöfirmojen pyörittäjät ja orjien hyväksikäyttäjiä riittää.
Se siis vain lisää yhteiskunnan eriarvoisuutta ja tuloeroja.

 Kuntouttava työ on jo itsessään leimaava, kuten myös usein paikat joissa kuntouttavaa työtä tehdään.
Aivan tavallinen työtön siis leimataan sairaaksi ja vajaakuntoiseksi. 
Suomen työvoimaviranomaiset tekevät siis oman epäpyhän osansa kansan kurjistamiseksi ja huonon itsetunnon ja itsesäälin luomisessa suomalaisille.
Olenkin aiemmin kirjoittanut näistä mekanismeista joilla tuotetaan suomalaisille huono itsetunto:
Irti turhan syyllistämisen ja vähättelyn perinteestä

Eli Suomen viranomaiset osallistuvat innolla negatiivisen, turhaan uhreja syyllistävän ja niin henkisesti kuin fyysisestikin väkivaltaisen yhteiskunnan luomiseen ja uusintamiseen.
He kieltäytyvät ottamatta vastuuta teoistaan ja siitä pahasta mitä he ihmisille tekevät.

Mutta takaisin kuntouttavaan työtoimintaan.
Otan nyt esimerkiksi nykyisen asuinkuntani Ylöjärven.
Täällä työttömät syyllistetään työttömyydestä ja heidät yritetään kiristää tukien leikkaamisella uhkaamalla kuntouttavaan työtoimintaan.
Niin, viranomaiset siis leikkaavat köyhien työmarkkinatukea tai toimeentulotukea jos työtön ei suostu kuntouttavaan työtoimintaan. 
 Mitä ihmettä tämä oikein on???

Seuraavaksi sitaatti Ylöjärven työvoimatoimiston työvoimavirkailijalta hänen kiristäessään työtöntä kuntouttavaan työtoimintaan "tuen saadakseen täytyy olla valmis tekemään jotain työtä".
Voi hyvät hyssykät sentään!
Tukihan tulisi saada ilman että sen eteen täytyy tehdä työtä, juuri siksihän sitä kutsutaan tueksi eikä palkaksi. Jos taas ihminen tekee työtä, niin tulee hänen saada TES:sin mukainen palkka siitä.
Käytännössä tuen leikkaaminen usein syrjäyttää köyhän ja tekee entistä vaikeammaksi saada töitä.
Eli Suomen työvoimaviranomaisten tarkoitus on tuottaa syrjäytyneitä ihmisiä??
Muuksi ei heidän toimintaansa voi tulkita.



Ylöjärvellä työttömät tekevät kuntouttavaa työtoimintaansa Toimintakeskuksella, valmistaen mm. erilaisia tavaroita myyntiin, kunnostaen esineitä ja huonekaluja, pesevät ikkunoita ja talvisin taas raskaita lumitöitä kovissa pakkasissa.
Ja kaikki palkatta, "työ tekee vapaaksi" voisivat tokaista Toimintakeskuksen johtaja ja Ylöjärven työvoimatoimiston virkailijat. 
Itse asiassa, jopa kahvi maksaa 2 euroa kuppi kyseisellä Toimintakeskuksella ja lokero 5 euroa/kk.

Itse en ole koskaan tehnyt päivääkään kuntouttavaa työtoimintaa, joskin minuakin on siihen yritetty kiristää. Mutta tiedostan sen että suostumalla siihen edesauttaisin vääryyden, riiston, epäoikeudenmukaisuuden ja tuloerojen kasvua Suomessa.
Lisäksi olisin omalla toiminnallani myös auttamassa ja hyväksymässä Suomen ja nykyisen asuinkuntani Ylöjärven ihmisoikeusrikoksia köyhiä kohtaan (orjatyö, ihmisarvoton kohtelu, kunnianloukkaus).

En muuten edes saanut tilaisuutta päästä tuohon niin ihanaan palkattomaan orjatyöhön, olemme nimittäin perheeni kanssa vaihtamassa paikkakuntaa.
Ihmisoikeusaktivistina en kuitenkaan voisi koskaan suostua tekemään kuntouttavaa työtä, vaan pyrin omalla esimerkilläni edistämään ihmisoikeuksia maassamme.

Ja jos minun ja perheeni saamaa tukea olisi leikattu, niin olisin tietenkin kannellut siitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ja sitä suosittelen kaikille jotka joutuvat moisen viranomaisterrorin ja fasismin uhreiksi. 


Kuntouttavaan työtoimintaan suostuvat muuten usein vajoavat orjatöihin vuosikausiksi, kuin entisaikojen kaleeriorjat.
Uusi orjatyösoppari vaan tehdään vanhan tilalle.

Neuvoni kaikille työttömille jotka yritetään kiristää orjatyöhön onkin, että kieltäytykää kuntouttavasta työtoiminnasta ja puhukaa rohkeasti orjatyöstä kieltäytyessänne siitä.
Ja muistakaa että olette tekemisissä viranomaisrikollisten, fasistien ja byrokraattien kanssa.

Harjoittakaa kansalaistottelemattomuutta, kyseenalaistakaa väärin ja vastoin ihmisoikeuksia toimivat viranomaiset.
Kuntouttavat työt ja muut vastaavat ihmisten hyväksikäyttömekanismit lakkaavat ja poistuvat Suomesta vain jos kaikki kieltäytyvät niistä.

Suomen mätä laki ja työvoimaviranomaiset voivat silti hyötyä työttömästä.
Eli muistutan tässä välissä, että oikeasti laki kuntouttavasta työtoiminnasta on tehty vääristelemään tilastoja, sekä orjaluokan luomiseksi Suomeen.

Jos työtön kieltäytyy orjatyöstä, niin paitsi että hänen tukeaan leikataan, niin hänet myös poistetaan aktiivisten työnhakijoiden listasta, ts. hän on työvoimapoliittisten toimenpiteiden ulkopuolella.
Mitäkö muuta tämä sitten tarkoittaa??
No se tarkoittaa tietenkin sitä, että työtön ei näy enää tilastoissa.
Eli vaikka ihminen onkin yhä työtön, niin työvoimaviranomaisten tilastoista onkin hän yhtäkkiä, hupsis vaan, kadonnut.
Aikamoinen taikatemppu, if i may say so.
Jos taas työtön menee kuntouttavaan orjatyöhön, niin myös silloin hän poistuu tilastoista.
Teki siis työtön niin tain näin, niin talo voittaa aina, työtön poistuu tilastoista.
Näin siis nuo tilastonikkarit poistavat ja ratkaisevat Suomen työttömyysongelmat, yksinkertaisesti taikomalla työttömät pois.

Työttömät siis muuttuvat epäihmisiksi, heitä ei ole enää olemassa.
Toden totta, nämähän ovat Natsi-Saksan kaikuja, sen jäänteitä Suomen maassa jossa natsismia ja fasismia yhä palavasti ihaillaan ja jossa viranomaisilla on omnipotenttiset valtuudet tuhota ihmiselämiä ja perheitä.












 

5 kommenttia:

 1. Kyllä, näinhän se menee. Olen aina sanonut ja kyseenalaistanut tuon itselleni " punainen vaate " hyvinvointivaltio, se on vain niille todellisuudessa, jotka voivat hyvin, mutta minä kuulun huonosti voiviin ja kirjoituksesi täsmää tähän huonovointisten ja päähän potkittujen " valtaapitävien valtakuntaan eli kirjoittanut on kokenut jo 3 lamaa ja tietää mistä puhuu. Hyvä , että löytyy tuollaisia pienen ihmisen puolesta puhujia ja kanssakäyjiä, emme ole yksin !

  VastaaPoista
 2. Rautaista asiaa Aki. Suomen työläiskansa vetäkäämme yhtä köyttä porvarit kumoon oikeutta työläisille!!!!

  VastaaPoista
 3. kyllä näin on asia itse olin kuntouttavalla 4 vuotta tv.v.s

  VastaaPoista
 4. olen itsekin ollut kuntoutuvassa työssä silloin ajatelin että tämä on ihmisen hyväksi käyttöä 9e päivä ja olen meinnanut ottaa itsekin asia esille mutta ei ole rohkeutta ottaa esiin,

  VastaaPoista
 5. Vittu oikeet työt on keksitty!! Hommatkaa joko oikeita töitä tai olkaa "orjatyöleirillä" mut älkää itkekö jos sinne joudutte... Täällä muutki joutuu tekee töitä eikä vaa elä sossusun tuilla ni ehk teidänki ois aika kasvaa isoiks kouluttautua ja mennä vittu töihi

  VastaaPoista