keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Valtion viholliset ja ajatusrikolliset

Suomen Keskusrikospoliisilla on omituinen tapa kriminalisoida, mustamaalata ja lokeroida ihmisiä jotka ilmaisevat itseään poliittisesti epäkorrektilla, ei-toivotulla tavalla siis.
Tämä voi siis tapahtua millä tahansa tavalla, kuvien, tekstien tai jopa taideteosten kautta, väärämielinen joutuu Suomessa äkkiä tuolle listalle.

Hullunkurista tässä on se, että nämä sen epäiltyjen listalla olevat voivat olla myös vaikkapa ulkomaiden johtavia poliitikkoja.
Aiemmin KRP liitti epäiltyjen listaansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja tämän paljastuttua väitettiin vain johtuneen lingvistisestä virheestä (yeah, right).

Viimeisin käänne asiassa on entisen formulakuskin Mika Salon joutuminen KRP:n listalle ja kuulusteltavaksi pelkän tatuoinnin vuoksi.

 Tatuoinnit voidaan katsoa kuuluvaksi itseilmaisuun ja siten sananvapauden piiriin. Sananvapaus ei kuitenkaan Suomessa ole kovinkaan korkeassa kurssissa, vaan oikeutta siihen voidaan polkea melkein miten paljon hyvänsä, näin ainakin Suomen viranomaiset ajattelevat.

Suomessa vallitsee vain näennäinen sananvapaus, käytännössä "väärien" ajatusten ilmaisemisesta millä hyvänsä tavalla rangaistaan näitä "ajatusrikollisia" hyvin herkästi.
Suomen viranomaisten fasistista menoa sananvapauden polkemiseksi eivät hillitse edes jatkuvat EIT:stä singahtelevat tuomiot.

Mitä sitten ovat poliittisesti väärät ajatukset?
No, jos arvostelee Suomen viranomaisia (kuten lastensuojelu ja poliisi) tai paljastaa yksityiskohtaisesti heidän toimintansa ja kyseenalaistaa sen oikeutuksen, niin saakin äkkiä syytteen
( ja usein myös tuomion) kunnianloukkauksesta.


Myös jos arvostelee Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, satiirisestikin, niin myös silloin syyte tulee äkkiä.  Viranomaisten toiminnan arvostelu ja paljastaminen on siis sitä "väärää" ajattelua ja samoin maahanmuuttopolitiikan kritisointi.
Ja väärämielisten, ajatusrikollisten kohtalona on Suomessa, sananvapauden ja muiden ihmisoikeuksien kehitysmaassa syyte.

Mika Salon tapaus ei kuitenkaan liity kumpaankaan näistä.
Hänet sen sijaan lokeroitiin Helvetin Enkeliksi tai järjestön tukijaksi, vain pelkän tatuoinnin perusteella.
Tuosta idioottimaisen hörhömäisestä lokeroinnista ja yli-tulkinnasta vastasi poliisin "asiantuntija".
Tämmöistä voi tapahtua vain Suomessa jossa luotetaan asiantuntijoihin ja konsultteihin kuin vuoreen.
Poliisin "asiantuntijan" mielestä Salon hauiksessa oleva teksti Big Red Machine 81 Support Fnland viittasi Helvetin Enkeleihin ja teki Salosta hetkessä poliisin mielestä järjestön jäsenen/tukijan.
Salon tatuointi: Mika Salon kielletty/väärä tatuointi

Salo oli siis oikeudessa vastaamassa syytöksiin tästä "väärästä" tatuoinnista, eli hän ilmaisi Suomen poliisin mielestä itseään väärin ja se teki hänestä myös järjestön jäsenen, tai vähintään tukijan.

Vapaassa maassa ihmisellä on myös oikeus muokata tai koristella omaa vartaloaan haluamallaan ja valitsemallaan tavalla, myös tatuoinnein ja lävistyksin, ei siis kuitenkaan Suomessa, ilman pelkoa mahdollisesta rangaistuksesta. Fasistinen Suomi haluaa siten jopa rajoittaa kansalaistensa itsemääräämisoikeutta omiin vartaloihinsa, koska se katsoo että ihmiset ovat sen omaisuutta.

Tatuointeja nyt kuitenkin otetaan ihan esteettisistä syistä ja ehkä yleisen tribaalin sijasta haluaakin ottaa jotain hieman yksilöllisempää. Tai on mahdollisesti nähnyt kuvan tatuoinnista jossain Tattoo lehdessä ja päätynyt sen ottamaan, selvittämättä sen enempää sitä mihin kuva/teksti viittaa. 
Tai ehkäpä kuva/teksti on monimerkityksellinen?
Niin on hyvin usein tatuointien laita.
Eli Suomen poliisi suorastaan hyppäsi iloisesti yli-tulkintaan, teki järjettömän kehäpäätelmän halussaan lavastaa formulakuski rikolliseksi.

Mika Salo on tehnyt asiasta jutun poliisia vastaan ja toivotaan että nyt kerrankin tässä Suomen maassa mätä viranomainen, eli poliisi saa mitä ansaitseekin tuollaisesta aivan  mielivaltaisesta ihmisen syyttämisestä, syyttömän vangitsemisesta, mustamaalaamisesta ja lokeroimisesta rikolliseksi.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti