torstai 26. joulukuuta 2013

Lastensuojeluilmoitus poistettava Suomen lastensuojelulaista

Suomessa tehtiin vuonna 2012 lastensuojeluilmoituksia huima määrä, 103714 kappaletta.
Määrä kasvoi 6,7% (6501) vuodesta 2011.

Lastensuojeluilmoitus on helppo tehdä, sen voi tehdä aina nimettömänä.

Niitä tehtailevat naapureidensä kanssa riitelevät ja exät, niihin suorastaan yllytetään "jos huoli herää" perhetyöntekijöitä, synnytysosastojen hoitajia, opettajia, lastentarhaopettajia, lääkäreitä ja hoitajia, eli kaikkia lasten kanssa työtä tekeviä.

Koska lastensuojeluilmoituksia tehdään vihoissaan ja subjektiivisiin pinnallisiin (ja usein vääriin) tulkintoihin perustuen, niin suurin osa ilmoituksista on aivan perättömiä.

Eli ihmisiä yllytetään tekemään perättömiä lastensuojeluilmoituksia, perättömiä ilmiantoja.

Koneistoa jonka ilmoitus laukaisee ei kuitenkaan kiinnosta onko ilmoitus perätön vai aiheellinen, lapsikauppa-koneiston tarkoituksena on vain hyötyä lapsesta jotenkin, yhdellä lapsella on monta lapsikaupan jakajaa ja siksi lasta usein pompotellaan laitoksesta toiseen. 
Suomen lapsikaupan liikevaihto on vuosittain yli 800 miljoonaa.

Eli nämä perättömät ilmoitukset toimivat tämän hirviömäisen koneiston käynnistäjänä, sen primus motorina. Vaikka lasta ei perättömän ilmiannon vuoksi lopulta huostattaisikaan, niin perhe joutuu sietämään usein hyvin nöyryyttävää kohtelua.

Perhe pakotetaan yleensä perhetyöntekijän käynteihin ja perhetyöntekijät kirjoittavat raportteihinsa liioiteltuja ja kärjistettyjä tarinoita perheestä ja lapsesta, sekä suoranaisia valheita. Valheita joista kuka tahansa tavallinen ihminen joutuisi käräjille, mutta ei perhetyöntekijä, hänhän tekee vain työtään ja perhetyöntekijän työ on kirjoittaa vain negatiivisia asioita perheestä, hän voi vaikka itse keksiä ne .  Eli perhetyöntekijä levittää liioiteltua ja valheellista tietoa perheestä ja lapsesta.
Tämähän täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön ja silti yhtäkään perhetyöntekijää ei ole tässä maassa tuomittu edes sakkoihin. Tämähän tarkoittaa sitä, että suomalainen oikeuslaitos siis suosii negatiivisen valheellisen tiedon levittämistä perheistä lapsikauppaa edistääkseen.

Perhettä voidaan myös suostutella huostaanotolla uhaten vanheemmuuden arviointiin vaikkapa 300 kilometrin päähän asuinpaikkakunnaltaan. Vanheemmuuden arvioinnit tehdään yleensä perhekeskuksissa joissa perhe asuu muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen. Arvioinnit tekee yksityisen laitoksen henkilökunta jolla on vahvat kytkökset lapsikaupan muihin toimijoihin.

Kaikki tämä tietenkin maksaa, eli perheen oleilu perhekeskuksessa maksaa maltaita ja perhetukikeskus laskuttaa kaiken valtiolta. Se siis hyötyy jokaisesta uudesta perheestä ja mitä pidemmän ajanjakson perhe asuu perhetukikeskuksessa, niin sitä enemmän se tekee rahaa perheestä.

Lapsikauppa ei siis rajoitu vain huostaanottoihin, lapsesta kun pystytään hyötymään rahallisesti muillakin tavoin. Näiden perhekeskusten oma etu ei siis ole antaa myönteisiä lausuntoja perheistä ja vanhemmista, vaan pelkästään negatiivisia. Vaikka lasta ei lopulta huostattaisikaan, niin monen kuukauden asuminen suljetussa laitoksessa voi olla niin lapselle kuin vanhemmillekin traumatisoiva kokemus.

Tässä vain pari esimerkkiä siitä mihin perätön lastensuojeluilmoitus voi johtaa.
Perhe joutuu sietämään purkkaa jauhavan perhetyöntekijän ylimielistä ja herjaavaa käytöstä kymmenenkin käyntikertaa,  perhe joutuu lukemaan suoranaisia valheita itsestään ja lopulta ehkä jopa muuttamaan monen sadan kilometrin päähän kotoaan.

Jos sitten perhe katsoo vaikkapa viiden käyntikerran jälkeen että koska lastensuojeluilmoitus on alunperinkin ollut perätön, niin se ei halua enää jatkaa perhetyötä ja perhetyöntekijä (jos on pätevä) on noina kertoina nähnyt perheen ja kodin tilanteen ja ymmärtänyt ilmoituksen aiheettomuuden.

Perhe siis vaikkapa tekstaa perhetyöntekijälle että ei halua enää jatkaa perhetyötä, mutta tämäpä ei sovikaan perhetyöntekijälle, (perhetyö ei siis ole vapaaehtoista) vaan lastensuojelu tekee virka-apu pyynnön poliisille ja kun poliisit käyvät ovella sossujen kanssa, niin menee perheeltä mainekin naapurien todistaessa tapahtumaa.

Puhumattakaan siitä miten poliisit ja sosiaalityöntekijät kohtelevat lasta ja vanhempia sisään päästyään. On tapauksia joissa poliisit ovat herättäneet lapsen väkisin ja pelotelleet tätä ja niin sosiaalityöntekijät kuin poliisikin yhdessä ensin solvanneet vanhempia ja vieläpä uhkailleet näitä huostaanotolla jos perhe ei suostu perhetyöntekijän käynteihin.

Kodin, perheen ja yksityisyyden rauha ei siis merkitse mitään fasisteille.

Ja ylläkuvattu vain perättömän lastensuojeluilmoituksen vuoksi.

Suomessa on myös kymmeniä tuhansia aivan tavallisia perheitä joilta lapsi/lapset on huostaanotettu perättömän lastensuojeluilmoituksen vuoksi.

Jos lapsikauppaan halutaan oikeasti puuttua, niin sen käärmeenpää on katkaistava heti alkuunsa.

Lastensuojeluilmoitus on poistettava Suomen lastensuojelulaista, sillä millään muulla tavalla ei viranomaisterroria perheitä kohtaan ja lapsikauppaa saada loppumaan.

Vain lastensuojeluilmoituksen lakkauttamisella.


1 kommentti: