torstai 5. joulukuuta 2013

Sini Saarelan tapaus

En ole aiemmin tätä kommentoinut blogin muodossa, joskin lyhyen linjaukseni asiasta olen esittänyt muualla.

Sini Saarela siis päätti lähteä yhdessä muiden fanaattisten ekoterroristien kanssa iskuun öljynporauslautalle. Ajatellaanpa nyt kerrankin hetkinen tätä lautan työntekijöiden näkökulmasta.

Yhtäkkiä näet työtoverisi kanssa kommandopipoihin sonnustautuneiden pelottavien hahmojen hyökkäävän merirosvojen lailla lautalle.
Moni juoksisi karkuun noin aggressiivisessa tilanteessa, mutta merellä ei ole mitään minne paeta.
Seuraavassa hetkessä ovatkin jo ekoterroristit lautalla, etkä enää ehdi paeta.
Toivon että venäläisille öljynporauslautan työntekijöille järjestettiin kriisihoitoa jälkeenpäin, tuollainen kun saattaa jättää elinikäiset traumat.

Ennen tätä iskua Sini Saarelalla oli pitkä lista rikoksia ja rötöksiä Suomessa, joskin Suomessa terrorismiin suhtaudutaan väljemmin kuin Venäjällä. Jollekin joka ei tuntenut Venäjän oikeusjärjestelmää ja kulttuuria ennestään olikin varmasti hämmentävää kun yhtäkkiä terrorismiin, merirosvoukseen ja huliganismiin suhtauduttiinkin vakavasti, niitä ei ohitettu vain sakoilla ja olankohautuksella, vaan niihin syyllistynyt henkilö vangittiin.

Mutta eikös rikollinen yleensä vangita?
Varsinkin  jos on vaara että hän uusii heti tekonsa, kuten Saarelan tapauksessa oli syytä pelätä tapahtuvan.  Venäjä toimi siis täysin oikein näyttäessään terroristeille mitä sen maalla suoritetuista iskuista seuraa. Olisin vain odottanut vieläkin rajumpaa kannanottoa Venäjältä ja sen oikeuslaitokselta ekoterrorismia vastaan.

Mutta hyvä näinkin, toivottavasti Saarela ja kumppanit nyt oppivat edes jotakin.
Joskin fanaatikot harvoin ovat kehityskelpoisia, joten toivo siitä taitaa olla turha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti