tiistai 7. tammikuuta 2014

Perhetyöntekijä - Suomen turhin ammatti

Kun lapsibisneksenä tunnettu teollisuudenhaara joka käyttää raaka-aineenaan lapsia aikoinaan rantautui myös Suomeen, synnytti se myös ihan uuden ammattikunnan, perhetyöntekijät.

Perhetyöntekijöiden ammattikunnan syntyyn vaikutti vahvasti myös Suomessa harjoitettava lapsi- ja perhevastainen politiikka.

Vaikka perheet Suomessa nähdäänkin vain hyväksikäytettävinä ja lasten "tuottajina" bisneksen tarpeisiin, niin silti tarvitaan joskus kansalaisten, lasten ja vanhempien ihmisoikeuksien ohittamiseksi perättömän lastensuojeluilmoituksen ja huostaanoton väliin välikäsi, middle woman.

Tässä kohdassa perhetyöntekijä siis astuu kuvaan mukaan, joko perättömän lastensuojeluilmoituksen jälkeen, tai tehdäkseen sellaisen itse.

Perhetyöntekijän tehtävä on tuottaa lapsi-materiaalia lapsikaupan tarpeisiin ja lapsibisneksen pedon kitahan on ahne ja sen vatsa ei tule koskaan kylläiseksi.

Perhetyöntekijä työskentelee lastensuojelulle tai esim. terveyskeskuksen perhetyölle.

Perhetyöntekijän ainoa ainoa tarkoitus perheessä käydessään on istua sohvalla ja kirjoittaa negatiivisia asioita perheestä ja jos hän ei sellaisia näe, niin hän voi keksiä ne vaikka omasta päästään.

Eli niin perhe, koti, vanhemmat kuin lapsikin pitää jotenkin pyrkiä esittämään viallisina, puutteellisina tai epänormaaleina. 
Perhetyöntekijän rajana perheen mustamaalaamisessa on vain mielikuvitus, hän voi satuilla raportteihinsa mitä haluaa. 

Väliin sitaatti eräältä narsistiselta perhetyöntekijältä: "koska lähtötilanne (lastensuojeluilmoitus) on negatiivinen, niin perheestä tulee kirjoittaa vain negatiivisia asioita".

Eli perättömänkin lastensuojeluilmoituksen jälkeen kodissa käyvä perhetyöntekijä saa kirjoittaa vain negatiivisia asioita perheestä.
Tällä ilmeisesti pyritään siihen että perhe näyttäytyisi negatiivisen sosiaalisen perimän perheenä. 

Perhetyöntekijä on sosiaalityöntekijä ja viranomainen kuten muutkin lastensuojelun työntekijät ja Suomessa niiden sepitykset ja sadut otetaan vakavasti, niin siis sanoo Suomen laki.

Jokainen voi kuitenkin miettiä saako perhettä mustamaalata, solvata ja levittää valheita perheestä ammatikseen, vai onko Suomen laki sittenkin mätä, epäeettinen ja moraaliton?
Sillä tämähän tarkoittaa suomeksi sitä, että pelkästään perhetyöntekijän sepitelmien ja valheiden perusteella lapsi voidaan huostata vanhemmiltaan.
Järjetöntä mielivaltaa jonka tavoitteena on perheiden tuhoaminen.


Ja palautetaanko kerran huostattu lapsi myöhemmin vanhemmilleen anteeksipyyntöjen kera?
Eipä tietenkään, se olisi huonoa bisnestä, yhdellä lapsella kun on monta jakajaa.
Niin lastenkodit kuin sijaisvanhemmatkin haluavat lapsesta saatavasta valtiontuesta osansa.

Huostaanotto perutaan vain poikkeustapauksissa, hyvin usein huostattua lasta pallotellaan lastenkodeissa ja sijaisperheissä siihen asti että hän täyttää 18 vuotta.

Mutta pyytäisin vielä miettimään että millaisista ihmisistä tulee perhetyöntekijöitä?
Miten kukaan kunnon ihminen, kukaan eettinen ja terveen moraalin omaava ihminen voi haluta mustamaalata ja solvata perheitä, koteja ja lapsia työkseen?
Vai vaatiiko se erikoisyksilön, luonnevikaisen purkkaa jauhavan empatiamputoidun perheitä ja lapsia vihaavan narsistin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti