tiistai 27. tammikuuta 2015

Työttömät usein työssä olevia kovakuntoisempia ja terveempiä

Itse olen paitsi sosiologi ja ihmisoikeusaktivisti, niin myös kovakuntoinen ja huipputerve kilpajuoksija ja työttömyyden ansiosta juoksin lokakuussa Vantaan maratonin puolimaratonilla uuden upean ennätyksen, nettoajan ollessa 1:28:36 h.

Kun sitä edellinen puolimaraton oli työssä ollessani mennyt aikaan 1:47:12 h.
Eli suomalaisen työttömän ja työssä olevan välinen ero on puolimaratonilla lähes 19 minuuttia.

Myös lähes kaikki tuntemani ja tietämäni työttömät ovat varsin kovakuntoisia ja äärimmäisen terveitä, niin fyysisesti kuin henkisestikin.
Heistä ei löydy alkkoholisteja, ei narkkareita, ei sekakäyttäjiä, ei mielenterveysongelmaisia, ei sairaita.
Vaan urheilijoita, maratoonareita ja muita kestävyysjuoksijoita, sekä muiden lajien kovakuntoisia harrastajia.

Sen sijaan monilla työssä olevilla on alkoholiongelmia, on epävakaata ja sekavaa käytöstä, sairasteluja ja henkisiä ongelmia. Juosta he eivät jaksa kilometriäkään, vaan se on kauheinta mitä he tietävät.
Työssä olevien kunto ja terveys ovat siis usein aivan rappiolla.

Nämä työssä olevien ongelmat näkyvät hyvin myös varsinkin asiakaspalvelussa mitä Suomessa saa, töykeyttä, selän takana puhumista ja epäystävällisyyttä. Tämä johtuu pitkälti jo mainitsemistani seikoista, sekä vielä siitä että työssä olevat ovat usein "fakkiintuneita" työhönsä, vieläpä siinä määrin että he purkavat pahaa oloaan asiakkaisiinsa.

Suomalainen asiakaspalvelu on siis aivan hanurista ja mikä pahinta suomalaiset ovat jo niin sopeutuneita siihen, että olettavat sen olevan täysin normaalia; he eivät edes ymmärrä vaatia parempaa asiakaspalvelua.
Suomalaiset toden totta ovat ylisopeutuvia eläimiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti