maanantai 28. maaliskuuta 2016

Lahtarimeininkiä, eli Tampereen mätä sosiaalitoimi katkaisi provosoiduttuaan köyhän lapsiperheen isän toimeentulotuen

Tampereen sosiaalitoimi osaa kyllä markkinoida itseään valheiden avulla, valheiden avulla joista totuus on hyvin kaukana. Sen pitäisi maksaa tulottomille (niille joilla ei ole yhtään palkkatuloja ja jotka eivät saa mitään tukea Kelasta tai muualtakaan) täysi-ikäisille, köyhille tamperelaisille, sukupuoleen, ihonväriin,  ulkonäköön ja ikään katsomatta 485 euroa/kk  ja esimerkiksi minulle Aki Saarikoskelle Tampereen sosiaalitoimi maksoi vain noin 150-190 euroa/kk, vaikka olen täysin tuloton, eli käytännössä varmasti Suomen köyhin mies.

Silti Tampereen sossula säästi myöntämällä Suomen köyhimmälle ihmiselle vain murto-osan siitä mitä heidän kuuluisi köyhille toimeentulotukea myöntää.

Maaliskuun hakemuksessa sitten vetosin ihmisoikeuksiin, valitin kuinka Tampereen sosiaalitoimi rikkoo ihmisoikeuksia kun ei myönnä tukea pölynimuriin, eikä huomioi vesilaskua lainkaan vaan pakottaa meidät köyhät elämään lian seassa, vailla edes mahdollisuutta peseytymiseen, edes siihen Tampereen sossulan mukaan ei köyhä ole oikeutettu.  Hain siis jälleen toimeentulotuen (485 euroa/kk) lisäksi harkinnanvaraista toimeentulotukea hajonneeseen pölynimuriin, pyysin huomioimaan vesilaskun ihmisoikeuksien nimessä ja hain myös syrjäytymistä estävää toimeentulotukea juoksukenkiin, jotta en taas joudu Acutaan rikkinäisillä juoksukenkillä tehdyn lenkin jälkeen.

Mutta mikä olikaan Tampereen sosiaalitoimen vastaus?
Tampereen sosiaalitoimi provosoitui siitä että vetosin meidän köyhien ihmisoikeuksiin ja siihen että meilläkin on ihmisarvo. Se ei myöntänyt euroakaan pölynimuriin (tukehtukoon köyhä likaan), ei euroakaan juoksukenkiin (maatkoon köyhä kotona), eikä huomioinut vesilaskua lainkaan (ei köyhä saa peseytyä, eikä köyhällä ole oikeutta edes puhtaaseen veteen).

Ihmisoikeuksien vaatimisesta provosoiduttuaan Tampereen sosiaalitoimi katkaisi toimeentulotuen jopa kokonaan Suomen köyhimmältä ihmiseltä.

Tampereen sosiaalitoimi on näet havainnut, että se ei pysty tappamaan Aki Saarikoskea katkaisemalla sähköt ja veden, niinpä se yrittää tappaa Aki Saarikosken nälkään. 

Tämä on lahtarimeininkiä, tapetaan rumat köyhät nälkään, pois kuljeksimasta.

Ei ole Tampereen sosiaalitoimen toimintamalli miksikään muuttunut vuosien saatossa, ainoastaan pahempaan päin.

Jo vuosia sitten saatuani ajan Tampereen sosiaalitoimeen ja valiteltuani nälkääni, olinhan ollut työttömänä ja rahattomana jo pitempään ja pyytäessäni sitten edes pientä tukea sanoi sosiaalivirkailija vain kylmästi "se on voi voi" ja nauroi päälle.

Näin nauretaan Tampereen sosiaalitoimessa köyhien nälälle ja hädälle nykyäänkin, köyhää ei kuunnella vaan heille nauretaan ja heitä jopa pilkataan päin naamaa.

Sosiaalivirkailijat ovatkin yksi ryhmä joiden koulutus on mennyt Suomessa täysin pieleen, sen sijaan että heitä olisi koulutettu köyhiä ymmärtäviä, ymmärtävätkin ja kuuntelevatkin he vain kuntien tarpeita säästää ja siinä säästönhimossa unohtuvat kaikki köyhien ihmisoikeudet ja jopa köyhien ihmisten ihmisarvo.

Miten Tampere, kaupunki joka omahyväisesti kehuskelee satoja miljoonia maksavilla alikulkutunneleilla ja pikaratikoilla ja rakentaa jatkuvasti uusia projekteja, silti Tampereella ei ole varaa maksaa pienen pientä (485 e/kk) toimeentulotukea niille kaikista köyhimmille? 

Tampere onkin leväperäinen kaupunki jonka päättäjien ja sosiaalitoimen moraalittomuus haisee, suorastaa löyhkää.


 

1 kommentti: