torstai 5. lokakuuta 2017

Näin Kela huijaa ja pettää köyhiä työttömiä

Kela pyrkii työttömiä kusettamalla välttämään työttömyysetuuden maksun.

Eli työtön hakee työttömyysetuutta ja Kela keksii jonkun kepulikonstin jotta sitä ei tarvitse maksaa.  Näitä tapauksia on Suomessa pilvin pimein. 

Seuraavassa yksi esimerkki.

 Työtön saa vuoden 2016 loppupuolella TE-toimistosta viestin että hänen karenssinsa päättyy vuoden 2017 alusta ja että työtön voi hakea työttömyysetuutta.

No, työtön hakee helmikuussa 2017 työttömyysetuutta. Hän saakin yllättäen ekaan hakemukseensa vastauksen että hänelle on räpsäisty vielä koetusaika joka kestää aina toukokuun 27:een päivään asti ja vasta sen jälkeen hän voi hakea työttömyysetuutta. Eli vasta sen jälkeisistä päivistä.

Työtön hakee sen jälkeen taas uudestaan työttömyysetuutta. 

Ja reppana luulee jo varmaan saavansa jotain...

Wrong.

Selviää että Kela ja TE-toimistot ovat keksineet loistavan kepulikonstin jolla työttömälle ei koskaan tarvitse maksaa työttömyysetuutta. ;) Ei vaikka aikaa kuluisi sata vuotta.

Kela ilmoittaa nimittäin hylänneensä myös seuraavan hakemuksen. 

Työttömälle oli näet langetettu vielä 6 päivän odotus/muutosaika ja se päättyi vasta 6.6.2017.
 Työttömälle tästä tietenkin kerrottiin vasta jälkikäteen.
Ja nyt tulee se kaikista kieroin osa, kepulikonsti jonka avulla työttömälle työnhakijalle ei tarvitse ikipäivänä maksaa mitään. Sillä seuraavana aamuna 7.6.2017  TE-toimisto katkaisi työttömän työnhaun mielivaltaisesti. 

Miten sattuikaan, juuri kun odotus/muutosaikakin olisi päättynyt ja työtön olisi jo voinut odotella ehkä saavansakin jotain työttömyysetuutta vielä joskus. ;)

Mutta tarkastellaanpa tätä Kelan kannalta. Kela on keksinyt loistavan automaatin jonka avulla sen ei tarvitse ikinä maksaa työttömälle työnhakijallle euron euroa. Kun työtön uusii työnhakunsa vaikka netissä, niin TE-toimistohan voi vain lätkäistä uuden koetusajan (lähes 5 kk) ja perään 6 päivää vielä odotus/muutosaikaa ja kun ne ovat kuluneet, niin TE-toimisto (ilmeisesti Kelan ohjeistuksesta) vain katkaisee työttömän työnhaun uudestaan...

Työtön ei voi tälle yhtikäs mitään, kun työnhaku kerran katkeaa, niin sitä seuraa aina uusi ja uusi koetusaika + odotus/muutosaika.

 Näin sitä Kela (+TE-toimisto) kusettaa työtöntä jolla pitäisi olla oikeus työttömyysetuuteen.

 Voidaan siis lopettaa puheet Suomesta muka maana jossa on sosiaaliturva, se kun on purettu jo aikaa sitten.

Ja näin härskisti toimiessaan Kela syyllistyy petokseen, varkauteen ja huijaukseen. Ja Kela huijaa vieläpä niitä kaikista köyhimpiä.  Mutta kun pääministerinä on kansaa huijaava ja Suomen omaisuuden ulkomaille myyvä ja nepotismia harjoittava kepuli, niin mitä enää voi Suomen maassa köyhä työtön odottaa saavansakaan.


Kumpi huijaa enemmän Kela vai Sipilä? No, Kelan,m TE-toimistojen ja Sipilän kaltaisten roistojen vuoksi voidaan jo lopettaa puhe Suomesta rehellisten ihmisten maana. Kyllä Suomi on pelkkä rosvovaltio.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti