tiistai 24. lokakuuta 2017

Sinkut - lusmuilkaa rauhasssa, aina sitä rahaa jostain tulee

Otsikko on siis kehoituksen puolesta sarkasmia, joskin paikkansa pitävä muilta osin.

Kelan (ja sosiaalitoimien sitä ennen) harjoittama politiikka kun näyttäisi olevan suoranainen kehoitus työttömille sinkuille vain jatkaa lusmuilua ja sohvalla makoilua.  

"Aina sitä rahaa jostain luukusta saa", kuulee monen sanovan ja tämä pitääkin paikkansa työttömien sinkkujen osalta. Heille Kela maksaa vaikka maailman tappiin asti, vaikka he sanoisivat (ja usein myöntävätkin) TE-toimistojen haastatteluissa että työn tekeminen ei kiinnosta pätkän vertaa. 

Mikä sitten kiinnostaa? No jatkuva, ikuinen viikonloppu. Mahdollisuus kaljoitella ja juopotella päivästä toiseen, vailla pelkoa aikaisesta aamuherätyksestä. Ja kun Kela vielä sponssaa tätä elämäntyyliä, niin lusmuilu vain jatkuu, koska työtön ei ymmärrä kuinka selkärangaton mato onkaan. 

Nämähän eivät edes välitä hakea töitä, lusmuilu kun on mukavampaa.

Toista se on perheellisillä karenssin saaneilla työttömillä. Silloin näet ei mistään tule euron euroa. Kela (ja sosiaalitoimi ennen) kun odottaa puolison peruspäivärahan tai työmarkkinatuen riittävän koko perheelle. 
Sanoisinkin että ne kaikista motivoituneimmat työnhakijat ovat perheellisiä, he hakevat töitä 24/7, koska heillä on perhe elättävänään ja he tietävät Kelan vihaavan lapsiperheitä. 

Mutta sinkuille rahaa Kelasta riittää.
 Vaikk  useimpia työttömiä sinkkuja kiinnostavatkin ihan muut asiat kuin työn hakeminen.

Nautiskelu jota niin kovin ikävä asia kuten työnteko häiritsisi pahasti.

Eli lusmuja Suomen työttömistä varmasti löytyy ja he ovat juuri hedonistiseen elämäntapaan antautuneita luuserisinkkuja.  Lusmuja joille työ edustaa vain ikävää keskeytystä juopotteluun. 

Työtä nämä lusmut eivät hae, eivätkä ole tottuneet  asioita tekemäänkään tai missään menestymään. 
 
 There are two types of people: doers and watchers.

Ja useimmat sinkkutyöttömät ovat juuri näitä aloitekyvyttömiä sivustaseuraajia, jotka eivät tee mitään.  Ja juuri tässä on se ongelma, heille on opetettu että rahaa tulee seinästä ja sen eteen ei tarvitse tehdä yhtikäs mitään. Toinen asia mikä työttömistä sinkuista paljastuu äkkiä, on se että he eivät osaa huolehtia edes itsestään. 

Eli he eivät osaa huolehtia terveydestään ja kunnostaan, eivätkä osaa ottaa vastuuta itsestään.

Minä taas tein esim. maanantaina ensin noin 14 kilometrin juoksulenkin ja perään vielä perusteellisen punttitreenin. Sillä tavoin päivä lähtee hyvin käyntiin. :)

Useimmilla työttömillä sinkuillahan taas ei ole itsetuntoa ja aloitekykyä lähteä edes lenkille. He ovat näitä "sohville jumiutuneita" lusmuja. Heiltä on elämänhallinta ja itsestä (saati sitten muista) huolehtiminen täysin kadonnut hyppysistä. 

Sitten kun nämä lusmut/luuserit sairastuvat, niin sitten mennään lääkäriin ja vaaditaan että lääkäri parantaa sen tai sen itseaiheutetun sairauden.


Kun ei vaan osata ottaa vastuuta siitä omasta kehostaan ja sen hyvinvoinnista, terveydestä ja kunnosta. Näitä ihmisiä voi myös kutsua vanhalla (joskin yhä toimivalla) ilmauksellla "hällä väliä ihmiset". He ovat niitä junteista junteimpia.

Oikeasti he toivottavat iloisesti elämtyylillään hyvästit terveydelleen ja hyvinvoinnilleen.

Mutta mutta, aina löytyy ymmärtäjä joka maksaa lisää juopottelurahaa, kunhan sinkku vain tekeytyy vaikka moniongelmaiseksi työttömäksi, silloin Kela maksaa aina.

Jos työtön sinkku sitten karenssin sattuisi saamaankin, niin lusmu tietää saavansa samasta paikasta (Kela) saman rahan, joskin eri nimikkeellä. Työttömyyspäiväraha tai työmarkkinatuki vain muuttuu toimeentulotueksi. Ja lusmu hymyilee, Kelan sponssaama juopottelu ja sohvalla makoilu vain jatkuu.

Työtävieroksuvat työttömät sinkut eivät siis enää edes välitä peitellä omaa halveksuntaansa työn tekemistä kohtaa,  koska tiedoss on että "aina sitä jostain luukusta rahaa saa".

Suomessa ollaan luomassa uutta lusmujen sukupolvea työttömistä sinkuista.

Kiitos Kelan avokätisyyden.


Olisiko jo aika panna lusmuilulle stoppi?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti