tiistai 1. toukokuuta 2018

Poliisiväkivalta ja empatiakyvytön Suomi

Aamulehden  juttu jossa  kerrottiin kuinka kansalaista ammuttiin etälamauttimella selkään. 
Kaksi nuorta miestä oli vain penkonut kaupan kassa-aluetta pulloja palauttaessaan. Kyse saattoi siis olla ihan puhtaasta väärinkäsityksestäkin, esim. pullo saattoi olla kierinyt jonkun lavan alle ja nuori mies tavoitteli sitä tjms. Mistään ryöstöstä tuskin oli kysymys, ketään ei uhattu missään vaiheessa. 
Todennäköisesti yksi pullo vain putosi tai kierähti väärään paikkaa ja sitä kun mies tavoitteli, niin myyjä hätiköi ja soitti vartijan paikalle, joka puolestaan kutsui poliisit:
 https://www.aamulehti.fi/uutiset/juuri-nyt-kaksi-miesta-yritti-ryostaa-ruokakaupan-tammelassa-poliisi-ampui-toista-etalamauttimella-200910846

Nyt päästään sitten asiaan. Eli kun tämä uutisoitiin Aamulehden Facebook-sivulla, niin keräsi uutinen paljon kommentteja. Jostain syystä kommenttien sävy on poliisien toimintaa puolusteleva ja teho-osastolle (aluksi kuolleeksi luultun) joutunutta uhria syyllistävä.
Summa summarun: mies palautti pulloja, kadotti/pudotti yhden pullon ja sitä kassa-alueen läheltä (pullopalautuslaite on marketeissa yleensä lähellä kassa-aluetta) etsiessään tulivatkin paikalle seuraavaksi vartijat ja sitten poliisit. Mies pelästyi, koska oli kuullut Sisä-Suomen Poliisin kiduttavan ihmisiä Sorin vankilassa ja halusi siksi poistua tilanteesta. Hän ei siis halunnut vahingoittaa yhtikäs ketään, vain poistua kotiinsa, hän oli rauhan mies.

Hän oli hyväkuntoinen, urheilullinen ja kävi usein lenkillä ja jätättikin poliisin äkkiä jälkeensä. Raukkamainen poliisi turvautui kuitenkin raakaan ja sadistiseen väkivaltaan ja ampui pakenevaa miestä etälamauttimella selkään. Seuraukset olivat vakavat, kuten uutisest hyvin käy ilmi. Mies kaatui katuun kasvoilleen, löi päänsä pahasti kaatuessaan ja häntä ei onnistuttu elvyttämään henkiin paikan päällä. Sairaalassa mies virkosi, mutta on yhä teho-osastolla.
 
 https://www.aamulehti.fi/uutiset/poliisi-ampui-miesta-etalamauttimella-tampereella-kaupan-eteen-tuotiin-jo-kynttila-mutta-mies-on-tarkkailussa-sairaalassa-200911856/
 Seuraavassa suomalaisten kommentit Aamulehden Facebook-sivulta poliisin toiminnasta ja poliisiväkivallan uhria kohtaan. Paljon puhuvia, eikö totta?

Huomatkaa myös tykkääjien määrä. Ensimmäisessä kommentissa tykkääjiä 96 ja kommenttihan on poliisiväkivaltaa ihannoiva:
Juhani Peltonen Kyllä nyt junttien pitää alkaa uskomaan ettei Poliisin kanssa kannata pelleillä ne tekee työtään ja meitä suojelee pitäisi vain olla enemmän.
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Jami Laakso
Tämä kommentti taas edustaa juuri sitä mitä hainkin. :) Empatiakyvyttömyyttä uhria kohtaan ja tykkääjien määrä 54. 
Jami Laakso Sitä nyt vaan saattaa käydä huonosti, jos käy varastelemaan ja vielä poliisia vastustamaan. Tyhmyydestä sakotetaan joskus vähän rankemminkin.
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Hannu Aleksi Vassinen
Tässä Hannun kommentissa myös tykkääjiä 43 ja Hannuhan haluaa poliisille vielä lisää oikeuksia käyttää väkivaltaa entistä herkemmin:
Hannu Aleksi Vassinen Ihan oikein poliiseille enemmän vaan oikeuksia! Rupee kaikenmailman molopäätkin rauhoittuu
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Nelli Karoliina Karpiola
Nelli Karoliina Karpiola Niin no yleensä se kopsahtaa maahan ku kivi jos on vielä vedetty jotain ainetta ja valmiiksi jo sydän lyö enemmän kun pitäs. Poliisi teki vaan työtään.
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Timo Pieni Sluibaus Mattila
Timo Pieni Sluibaus Mattila Mistä näitä aivottomia nistejä oikein sikiää.
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Oliver Rantanen
Oliver Rantanen Oppiipahan olemaan.
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Juha Manninen
Juha Manninen Mitä sitä varasta kiinni juoksemaan kun voi ampuakin? Ei tarvi tylsiä oikeudenkäyntejäkään, kun polliisi hoitaa teloituksen?


Kai Pentti Hyvä Suomen poliisi...kuraa niskaan vaan kusipäille !!!
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Leena Vehkalahti
Leena Vehkalahti Se tais ollakin vain ”parane pian-kynttilä” 🤪!
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d
Mari Korpilahti Os Kantonen
Mari Korpilahti Os Kantonen Sitä saa mitä tilaa!
Manage

LikeShow more reactions
· Reply · 1d

 Eiköhän nämä kommentit ja tykkäykset puhu puolestaan.

Tässä tulee ihan mieleen, tämä jokin aika sitten julkaistu juttu:

Suomalaiset ovat empatiakyvyttömiä

 Lyhyt sitaatti lienee paikallaan: "Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan suomalaiset kuuluvat maailman vähiten empaattisiin kansakuntiin. Empatia tarkoittaa jokapäiväisessä elämässä tarvittavaa kykyä asettua toisen ihmisen asemaan ja ymmärtää tämän tunteita ja näkökulmia."

Onhan se niin, että jos hyväksyy poliisiväkivallan ja jopa sen, että jonkun väärinkäsityksen tai mitättömän rötöksen (varastaa leipää nälkäänsä) takia saa ihmistä ampua selkään tappavalla etälamauttimella (tähän on kuollut kymmeniä ihmisiä ulkomailla), niin ei hirvittävän empatiakykyiseltä vaikuta.

Itse asiassa, Sisä-Suomen Poliisi tekee paljon pahemman rikoksen (tappoyritys tai törkeä pahoinpitely) ampuessaan tappavalla aseella uhriaan selkään, kuin pulloaan tavoitteleva tai jotain näpistelevä nuori mies.

Uhrin pelon poliisia kohtaan ymmärrän hyvin. Onhan Sorin poliisivankilassa tapanan kiduttaa mm. mielipidevankeja. Jokainen ihminen luonnollisesti haluaa välttää kidutetuksi joutumisen, tällä kertaa seurauksena oli kuitenkin se että joutui poliisin raa´an/törkeän pahoinpitelyn uhriksi ja päätyi teho-osastolle. 

Sisä-Suomen Poliisi on tunnettu raa´oista ja sadistista otteistaan ja myös vähemmistöjen syrjinnästä. Sikäli tämä ei yhtään yllätä.

Suomnalaisten suhtautumisestahan tämä kertoo paljon, koska tykkääjiä noihin empatiaamputoituneimpiin kommentteihin oli paljon: 43-96.

Eli kyllä tuo amerikkalaistutkimus tässäkin valossa pitää paikkansa. 
Suurin osa suomalaisista ei kykene empatiaan ja siksi hyväksyvät raa´ankin ja sadistisen väkivallan muita ihmisiä kohtaan.

Siksi suomalaisten on myös helppo liputtaa yhä laajempia valtuuksia ja suurempia toimintaoikeuksia poliisille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti